neděle 23. září 2007

Aplikace na kalhotách

Konečně jsem mohla vyzkoušet nápad, který jsem viděla na netu u jedné američanky.
Bylo to snažší než jsem čekala a výsledek je skvělý. Jsem spokojená. Manžel mě mimochodem fotil v městském parku v Budapešti, kam jsme spolu s jinými jeli tuto sobotu na koncert Hillsong United.
Aplique

úterý 18. září 2007

Tip: Materiál na scrapbook a jiné tvoření

ak jste si asi všimli, často mluvím o scrapbooku a nikdy jsem tu žádný nevložila. No, je pravda, že jsem se k němu moc nedostala. Vždycky mě víc nadchnou látky, stroj a šití. (Kdyby mi to někdo vykládal před pár lety, asi bych mu nevěřila.)

U nás se dají sehnat už celkem slušné materiály na vytváření scrapbooku. Ale možná stejně jako já nechcete sahat tak hluboko do kapsy při jejich nákupu. Osobně mám velmi v oblibě tzv. rub-on. Česky se tomu říkávalo propisot. Nedělají se jen písmena abecedy, ale i krásné ozdobné a barevné dekorace. Pravda cena za ně je taky moc pěkná. A tak jsem přišla na vlastní způsob, jak si v této věci pomoct.
Můj manžel měl kdysi firmu. Taková firma po sobě většinou nechává plno nepotřebného materiálu. Kancelářské sponky, tužky, šanony, papíry… a to papíry různého druhu. Třeba i samolepící. A co je úplně nejlepší, samolepící průhledné folie do laserové tiskárny!!! Už víte, kam mířím.
Díky hlavě plné nápadů a počítačové grafice mám k dispozici úžasné možnosti. V počítači si vytvořím vlastní ornament. Ten vytisknu na průhlednou fólii a mám vystaráno. Ozdůbky pak stříhám mírně od okraje a prostě je lepím do alba. Paráda!!! Propisot na webu stojí cca. 110 Kč a není moc velký. Já mám celou A4 plnou originálních dekorací za 33 Kč. Fólie 17 kč, barevný tisk 16 Kč. Bezva ne? Pokud byste to taky rádi zkusili, ale ornament si sami neuděláte, můžete je najít na webu nebo si stáhnout některé moje kousky.
Můj tip na koupi fólie: Vltava2000
Koupila jsem hezké fotoalbum z recyklovaného textilu, které mě inspirovalo k tomu, že do něj budu dávat jen ty nejzajímavější fota, která fotíme stylem "sépie" - čili taková hnědobílá verze. Má netradiční velikost 13x17 cm, takže je takové miloučké.
Právě jsem zpracovala první stránku a použila zmíněné natisknuté dekorace. Zatím jen černé. Na pozadí jsem použila dekorační průklepák. Potom kousky plsti, štrasové nálepky a různé papíry.
Samozřejmě lze takové techniky využít různě. Třeba při tvorbě přáníček.