pondělí 26. listopadu 2007

Ikebana

Představa nazdobeného Vánočního stolu se u každého z nás výrazně liší. Určitě hraje důležitou roli i fakt, zda u něho bude sedět pouze dvojice nebo celá „Hujerovic rodina“. Od toho se bude odvíjet, do jak moc složitého zdobení se pustíte. U nás doma je to výrazně komorní, takže stačí málo. Jelikož miluji živé květy, mají u nás své místo i na Vánoce. Můj tip jsou tulipány. Konkrétně červené barvy, protože tu si s Vánocemi nějak spojuji. Vytvořila jsem jednoduchou klasickou ikebanu. Bližší návod najdete na Moje rodina

neděle 25. listopadu 2007

Přáníčka

OK. Jak jste si už asi všimli, na portále MR právě běží soutěž v tvoření přáníček. Je to asi velmi přirozené, že v tuto dobu se přáníčky zaobírá kdekdo. A mne to neminulo. Už bych se i bývala přihlásila a něco tam poslala, ale nápady, které u mne zvítězily letos, se nezakládaly na grafice samotné, ačkoli ji moc ráda dělám, ale spíš použitím již hotových papírů, popřípadě papírů, které jsem si právě pomocí grafiky připravila.


Musím se přiznat, že letošní kolekce Vánočních materiálů z IKEA je mi prostě velkou inspirací. Jak je vidět, stačí jednoduché motivy a nápady se jen hrnou. A myslím, že je to dobře. Co vždycky očekávám od obchodu je dostatek zajímavého materiálu, který mi vytváří prostor na tvoření. A tak se stalo s již zmíněným Vánočním přáním, které jsem domů z IKEA přinesla. Moje etida na téma stříhání a lepení „slziček”, které mají tvar baňky, pokračuje. Využila jsem detaily, které jsem nedávno už aplikovala při výrobě jména. Plsť, korálky, zploštělé kaplíky apod. Stačilo velmi málo a vznikla moderní a vkusná, trochu retro Vánoční přání.

čtvrtek 15. listopadu 2007

Lepíme korálky


Tak zas trošku korálků.
Více na Moje rodina
A koho pak to tu máme.
Renek
Deniska
Honzik
Ivošek
Reňulka
a
Pupík
To je band-a Nad čarou.

čtvrtek 8. listopadu 2007

Vánoční rozcvička

Ačkoli jsme se s Amélkou na ničem nedomlouvaly, shodou okolností jsme obě připravily nápad, jak vyrobit vlastní cedulky na dárky. Její nápad se mi taky moc líbí (hlavně ta grafika) a vlastně se moc nelišil od nápadu mého. A všechno je opravdu velmi jednoduché. Celý návod najdete opět na Moje rodina.




Takže dřív než vběhnu do obchodů, pořídila jsem si dostatek jmenovek na dárky.


Kromě zajímavých materiálů z IKEA jsem použila opět moje oblíbené dezény od Amy Butler. Kdo by řekl, že poslouží i na vánoce.


Malé nenápadné tvoření odstartovalo další a další nápady.

Nakonec jsem ještě na křídový papír vytiskla květinovou texturu a přestříkala jsem ho zlatým sprejem. Myslím, že tyto jsou absolutně luxusní.

čtvrtek 1. listopadu 2007

Aby tašek nebylo málo


Některé tvary a barvy jsou absolutně neodolatelné a inspirující. Freshcut - Heather Bailey je toho důkazem. Na téhle tašce jsem si "pochutnala". Když máte takovou krásu pod rukama, nejde si šití neužívat. Na takovou podobnou kytičku na internetu narážím stále, ale návody, které jsem k nim našla (nebo taky nenašla), se nějak nelíbily. Tak jsem to zpytlíkovala sama. Jsem pěkné kvítko, co?